Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει στις 13 Μαΐου στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού της πόλης μας «Αντύπα Δρόμος 2018»

 

Με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε για την Πάτρα - Τρέχουμε για την Ειρήνη», το Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΠΕΑΚ), σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ), τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, τη Λέσχη Φαέθων και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ενόψει των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα, διοργανώνει για μία ακόμα φορά τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων, οικογενειακό περπάτημα 5 χιλιομέτρων και ποδηλατάδα στη μνήμη του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της πόλης μας Γιώργου Αντύπα, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 7 το απόγευμα.

Με το πέρας των αγώνων ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με μεγάλη χαρά θα χορέψουν για αυτήν την ξεχωριστή γιορτή του αθλητισμού, στο χώρο του νέου λιμανιού.

 

                    .

Επιτυχημένη η συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

 
   

Τα παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με μεγάλη προσμονή ταξίδεψαν στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας την Βέροια που είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική στις παλαιές γειτονιές της και τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της. Το Λύκειον των Ελληνίδων - Παράρτημα Βέροιας, έχοντας στο ενεργητικό του 38 και πλέον χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Ημαθίας και μετά τη μεγάλη επιτυχία των τριών προηγούμενων Παιδικών Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, συνεχίσε αυτή την ιδιαίτερη γιορτή πολιτισμού. Το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών πραγματοποιείθηκε στις 21 & 22 Απριλίου 2018 στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

 
                  

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ΠΑΕΙ Μουσείο και στο Πάρκο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 
   

«Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία»
Το Σάββατο 19 Μαΐου το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα επισκεφτεί την έκθεση του Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων με τίτλο «Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία...».

Η Έκθεση, που δανείζεται τον τίτλο της από το βιβλίο του Antoine de Saint-Exupery, «Pilote de guerre» (1942), καλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει τον τρόπο ένδυσης των παιδιών στον ιστορικό ελληνικό χώρο κατά τον 19ο και το α? μισό του 20ού αιώνα. Παράλληλα, αφηγείται ιστορίες σχετικές με τον ρόλο ορισμένων γυναικείων ενδυμάτων, καθώς αυτά εκφράζουν λαϊκές αντιλήψεις και πρακτικές που αναφέρονται στην ευγονία, την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

Πληροφορίες:
http://www.lepatras.gr/view.php?artid=893

                   

8η Ενότητα Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Λαογραφίας

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 το "Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών" συνεχίζει τον κύκλο σεμιναρίων Λαογραφίας (διάρκειας εννέα ενοτήτων) για παιδαγωγούς, χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χορευτές, ερευνητές αλλά και όσους αγαπούν την μελέτη του λαϊκού πολιτισμού.
Εισηγητής: Θάνος Κώτσης, κοινωνικός λαογράφος
Όγδοη ενότητα: Μουσικοχορευτική ταυτότητα και μετασχηματισμοί στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας: ΑπΆ τα λαϊκά πανηγύρια στις γιορτές της σοσιαλιστικής ανοικοδόμησης.
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται κάθε φορά φάκελος σημειώσεων και υλικό απΆ την κάθε θεματική που εξετάζεται, ενώ στα mail τους θα αποστέλλεται βιντεοσκοπημένη η κάθε λαογραφική συνάντηση.
Σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής απΆ το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.
Κυριακή 13 Μαΐου 2018
Αίθουσα Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2610220531(6.00 - 8.00μ.μ.)

 

Λαογραφική Συνάντηση Μαΐου για τα μέλη και τους μαθητές του ΛτΕ

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών καλεί τα μέλη και τους μαθητές στη λαογραφική συνάντηση Μαΐου τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα του Λυκείου με εισηγητή τον λαογράφο Θάνο Κώτση. Η συνάντηση μας θα έχει ως θέμα: Κατασκευάζοντας την "ηρωική" ταυτότητα του Μεσολογγίου: Οι αρματωμένοι και το πανηγύρι του ¶η Συμιού

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών