Τι είναι ο γάμος;

 

Χορός-αγκαλιά, νυφικό, γαμπρός και νύφη, χαρά, αγάπη, φωτεινή γιορτή, δυο καρδιές που ενώνονται, συγκλονιστικό πράγμα!! Αυτές είναι μερικές από τις απαντήσεις των μαθητών των παιδικών τμημάτων «Εικαστικών Τεχνών» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε αυτό το ερώτημα.

Και με αυτήν την αφορμή έβαλαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν το γάμο. Πάντα με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αλέξη Φραγκούλη.

Και όλες αυτές οι δημιουργίες παρουσιάστηκαν στην εικαστική έκθεση του Λ.Ε.Π. «Ας είν' η ώρα η καλή...», στην αίθουσα «Αίγλη» από τις 19 έως τις 24 Μαρτίου.

Μια ξεχωριστή έκθεση, βασισμένη σε ένα ιδιαίτερο θέμα το οποίο προσέγγισαν τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

                    .

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε εκδηλώσεις του Δήμου Μεσολογγίου με αφορμή τον Εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου 2018.

 
   

Το ΛτΕ Πατρών θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου.
Γυναίκες και άντρες του ΛτΕ Πατρών φορώντας ελληνικές φορεσιές και κρατώντας το Λάβαρο του Λυκείου θα παρελάσουν με καμάρι την Κυριακή των Βαΐων, 1 Απριλίου 2018 στην πόλη που συνέβη το γεγονός την νύχτα μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826, κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, και συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα γεγονότα της παγκόσμιας στρατιωτικής ιστορίας.

 
                  

Ξεχωριστή η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου για το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.

 
   

Μεγάλη τιμή για το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών που φέτος παρήλασε μαζί με την Ιστορική Σημαία του ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΝΤΟΥ κτήμα της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ και ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Όλοι οι άντρες έφεραν τα αυθεντικά όπλα της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά φόρεσαν παραδοσιακές ενδυμασίες των νησιών μας.

                   

Οι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών Θα πουν «τα κάλαντα του Λαζάρου» στον Μητροπολίτη Πατρών

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας. Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου, μέρα χαράς που προοικονομεί τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης που ακολουθεί.

Εμείς, οι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα πούμε τα Κάλαντα του Λαζάρου στον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Καλό Πάσχα !!!

 

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε Λαμπρ? εκδήλωση στην Τρίπολη για την Εθνικ? Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας και Κυνουρίας σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Τριπόλεως διοργάνωσαν μια θαυμάσια εκδήλωση προς τιμήν των Ηρώων και Μαρτύρων υπέρ Πίστεων και Πατρίδος, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό.

Στην εξαίσια αυτή εκδήλωση προσκελκημένα ήταν τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που χόρεψαν και τραγούδησαν προσφέροντας με την σειρά τους φόρο τιμής στους ήρωες του '21.

Κεντρικός ομιλητής μετά από ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και του Λυκείου των Ελληνίδων Τριπόλεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών