Η χρονιά που πέρασε

 

Η χρονιά που πέρασε... μας άφησε μια αλληλουχία όμορφων στιγμών.... Επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://www.lepatras.gr/view_video.php?catid=2 στο κανάλι μας στο youtube...και απλά απολαύστε την... Και εις άλλα με υγεία

 

                    .

Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στα γυρίσματα της Χριστουγεννιάτικης Εκπομπής του ΛΥΧΝΟΥ

 
   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με πολύ χαρά συνεργάστηκε για ακόμη μια φορά με τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΛΥΧΝΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Οι παιδικές ομάδες του Λυκείου μας συμμετείχαν στα γυρίσματα της Χριστουγεννιάτικης εκπομπής "Κυριακή στην Ενορία" που παρουσιάζει ο π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.
Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στο Κέντρο Διασκέδασης - Εστιατόριο «Ιφιγένεια».
Η εκπομπή προβλήθηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 12.00μ.μ.

 
                  

Οι μικροί μαθητές του Λυκείου έψαλαν τα κάλαντα!

 
   

Παραμονή Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές του Λυκείου έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης στις αρχές της πόλης μας. Κάλαντα από γλυκές φωνούλες μικρών παιδιών, βγαλμένα από το παρελθόν φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές, γεμίζουν με αισιοδοξία και χαμόγελα τον κόσμο. Και του χρόνου....

                   

Κύκλος Εναλλακτικών Δράσεων από το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος συνεχίζει και αυτή τη χρονιά τον νέο κύκλο εναλλακτικών δράσεων με τίτλο: «Μουσικοχορευτικές παραδόσεις και πολιτιστική διαχείριση.
Το παρελθόν υπό το φως του παρόντος, με βλέμμα στο μέλλον», με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Θάνο Κώτση, MSc Λαογραφίας.
Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει διεπιστημονικές εισηγήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και βιωματικά εργαστήρια τραγουδιού και χορού με την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων και καλλιτεχνών με άξονα τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό στην συγχρονία.

 

Χορευτικά Tμήματα Ενηλίκων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών από το 1976 προάγει με ήθος και σεβασμό την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση του ευρύτερου Ελληνισμού.

Οι φοιτητές και οι ενήλικες μαθητές του Λυκείου μας έχουν τη δυνατότητα κάθε εβδομάδα να διδάσκονται χορούς ελληνικούς. Αυτή τη χρονιά έχει δημιουργηθεί και τμήμα Ποντιακών Χορών.

Τους ευχαριστούμε θερμά που συμμετέχουν ενεργά σε κάθε δράση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών