Το Κελάρι της Γιαγιάς

 

"Tο Κελάρι της Γιαγιάς" τoυ Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, από τις 10.00π.μ. έως τις 6.00μ.μ.

Ζυμωτό ψωμί, σπιτικές πίτες, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, κουλουράκια, λικέρ, φρέσκο λάδι και ελιές είναι μερικά από τα προϊόντα που θα διατίθονται στο «Κελάρι της Γιαγιάς». Όπως επίσης και μικρές εκπλήξεις από τους μαθητές των τμημάτων "Εικαστικών Τεχνών".

 

                    .

Ολοκληρώθηκε με άλλο ένα Σεμινάριο με Χορούς από τα Μέγαρα Αττικής και από τη Λέρο.

 
   

Το Σάββατο και τη Κυριακής 13-14 Οκτωβρίου 2018, το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών πραγματοποίησε στο "Πάρκο της Ειρήνης" Σεμινάριο βασισμένο στην μουσικοχορευτική και ενδυματολογική παράδοση των Μεγάρων Αττικής από τον Δημήτρη Ηλία και της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Λέρου από τον Νταλλαρή Αντώνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά στα νησιά Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Τήλο, Νίσηρο, Χάλκη και Σύμη από τη Ζαχαρούλα Χατζηκωνσταντίνου.

Μαθητές, φίλοι, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, αλλά και μέλη χορευτικών συλλόγων εντός και εκτός της περιοχής παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σεμινάριο και συμμετείχαν στο Δωδεκανησιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Στην παρέα μας βρέθηκαν οι μουσικοί Νίκος Μήλας στο βιολί, Χριστίνα Κουκή στο Σαντούρι, Σταύρος Ρούσσος στο Λαούτο, και Νταλλαρής Αντώνης στη Λύρα και στο τραγούδι.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ευχαριστούν θερμά, τους εισηγητές, τους μουσικούς και τους συμμετέχοντες στο Μουσικοχορευτικό σεμινάριο.

 
                  

Αγιασμός για τη νέα Λυκειακή Χρονιά 2018 - 2019

 
   

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 στις 7:00μ.μ. πραγματοποιήθηκε αγιασμός στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών .

Η πρόεδρος και το ΔΣ ευχήθηκαν σ' όσους παρευρέθηκαν υγεία, πρόοδο και σύμπνοια προκειμένου όλοι μαζί πάμε ένα βήμα πιο πάνω τον λαϊκό πολιτισμό μας.

                   

Τιμή στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου του 2018 στο πλαίσιο του 1ου Ανταμώματος Απόδημου Ελληνισμού, ο σύλλογος "Φάρος" τίμησε το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών για την προσφορά του στο λαϊκό πολιτισμό.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την αναγνώριση του έργου μας. Η τιμή αυτή μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας.

Το υποσχόμαστε...

 

Σεμινάρια Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που προγραμματίζονται...

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών σχεδιάζει για την νέα χρονιά μια σειρά επιμορφωτικών Λαογραφικών ημερίδων με καταξιωμένους επιστήμονες στον χώρο τους. Οι ημερίδες θα απευθύνονται σε παιδαγωγούς, χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χορευτές, ερευνητές αλλά και όσους αγαπούν την μελέτη του λαϊκού πολιτισμού και την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας.

Το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών