Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει στα «Χαραλάμπεια»

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με μεγάλη χαρά θα συμμετέχει στην καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης του Πύργου Αγίου Χαραλά-μπους, τα γνωστά ως «Χαραλάμπεια», που διοργανώνει το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 7.00μ.μ. και θα έχει θέμα την ξενιτειά.

 

                    .

5η Ενότητα Κύκλου Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Λαογραφίας

 
   

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 το "Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών" συνεχίζει τον κύκλο σεμιναρίων Λαογραφίας (διάρκειας εννέα ενοτήτων) για παιδαγωγούς, χοροδιδασκάλους, μουσικούς, χορευτές, ερευνητές αλλά και όσους αγαπούν την μελέτη του λαϊκού πολιτισμού.
Εισηγητής: Θάνος Κώτσης, κοινωνικός λαογράφος
Πέμπτη ενότητα: «Λαϊκή Αποκριά και Αστικό Καρναβάλι: Μεταμφιέσεις και λαϊκά δρώμενα, απ’ την αναπαράσταση στην παράσταση.»
Στους συμμετέχοντες θα δίνεται κάθε φορά φάκελος σημειώσεων και υλικό από την κάθε θεματική που εξετάζεται, ενώ στα mail τους θα αποστέλλεται βιντεοσκοπημένη η κάθε λαογραφική συνάντηση.
Σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο μαθημάτων θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής απ’ το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Επιμελητήριο Αχαΐας
Ώρα έναρξης: 7.00μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2610220531(6.00 - 8.00μ.μ.)

 
                  

Και του χρόνου....

 
   

Ένα βροχερό Κυριακάτικο μεσημέρι, στο Ουζο...θεραπευτήριον «Το 47» της Άνω Πόλης των Πατρών βρέθηκε η όμορφη παρέα του Λυκείου των Ελληνίδων για να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα.
Ανάμεσά τους η Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ, φίλοι, μέλη και μαθητές του Λυκείου που είχαν την χαρά να γευτούν τα νόστιμα εδέσματα του ιστορικού μεζεδωπολείου , να διασκεδάσουν και να χορέψουν υπό τους παραδοσιακούς ήχους της ζωντανής ορχήστρας “Της Γης ανάσα” .
Μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη από εκδηλώσεις, από διάθεση προσφοράς, από ανάγκη διάδοσης του Ελληνικού πολιτισμικού πλούτου και διατήρησης του μεγαλείου της ελληνικής ψυχής ...

                   

Οι παιδικές χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην Κοπή της Πίτας Απόλλωνα και του ΠΕΑΚ.

Σε δυο ξεχωριστές όμορφες εκδηλώσεις είχαν την χαρά να χορέψουν οι παιδικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Η πρώτη εκδήλωση ήταν αυτή της Κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Απόλλωνα Πάτρας που πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018 στο κλειστό αθλητικό κέντρο του Συλλόγου παρουσία του Υφυπουργό Αθλητισμού, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αρχών της πόλης, γονέων, αθλητών και πλήθους φίλων του συλλόγου.
Η δεύτερη εκδήλωση ήταν του ΠΕΑΚ Πάτρας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου 2018 στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι». Η Επιτροπή Διοίκησης και οι εργαζόμενοι του ΠΕΑΚ Πάτρας μαζί με πλήθος κόσμου απόλαυσαν ελληνικούς χορούς από τις παιδικές ομάδες του Λυκείου.
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου ευχαριστούν θερμά τους συλλόγους για την πρόσκληση και τους εύχονται ένα δημιουργικό 2018 γεμάτο επιτυχίες και πρόοδο.

 

Αποκριάτικα Πάρτυ από το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών»

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα γιορτάσει τις Απόκριες στην πόλη που χτυπά εδώ και χρόνια η καρδιά του Καρναβαλιού!
Μικροί και μεγάλοι θα μασκαρευτούν και θα χορέψουν στους αποκριάτικους ρυθμούς σε πάρτυ που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Λυκείου.
Καλές Απόκριες σε όλους!

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Λαϊκά Παραμύθια
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών