Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών μας αποχαιρέτησε με ένα γλέντι!!!

 

Στον όμορφο υπαίθριο χώρο του «Πάρκου της Ειρήνης» είχαν την χαρά να βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017, οι μικροί και οι μεγάλοι μαθητές του Λυκείου σε ένα αποχαιρετιστήριο γλέντι.

Η βραδιά περιελάμβανε πολύ χορό αρχικά από τα παιδικά τμήματα, στην συνέχεια από τα τμήματα ενηλίκων και κατέληξε σε ένα γλέντι με χορούς και τραγούδια χωρίς περιορισμό συνόρων και γλώσσας!!!

Και του χρόνου!!!

 

                    .

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»

 
   

Σχέδια, χρώματα, παιδικές φωνές, χαρούμενα πρόσωπα γέμισαν τα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά , στην έκθεση του τμήματος «Εικαστικών Τεχνών» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Οι μαθητές μαζί με το δάσκαλό τους Αλέξη Φραγκούλη παρουσίασαν τις δημιουργίες της φετινής χρονιάς. Ψηφιδωτά, κεραμικά, πίνακες με την τεχνική του πουαντιγισμού, έργα επηρεασμένα από το ύφος του περίφημου Vasily Kandinsky, πορτραίτα Φαγιούμ είναι μόνο λίγα από αυτά που διδάχτηκαν και δημιούργησαν οι μικροί μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Η φαντασία και τα αισθήματα των μικρών παιδιών στόλισαν τους τοίχους των Παλαιών Δημοτικών Λουτρών αλλά και τις καρδιές όσων επισκέφτηκαν την έκθεση, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι η Τέχνη δεν έχει όρια, η Τέχνη δεν μπαίνει σε «καλούπια», η Τέχνη μόνο απελευθερώνει.


 
                  

Ολοκλήρωση Συναντήσεων Λαϊκών Παραμυθιών για παιδιά

 
   
Παραμύθι ετυμολογείται από την λέξη παραμυθία και από το ρήμα παραμυθούμαι που σημαίνει παρηγοριά...

Μια μεγάλη λοιπόν παρηγοριά χαράς μέσα από τα παραμύθια κατάφερε φέτος να δώσει η δασκάλα των «Λαϊκών Παραμυθιών» Κατερίνα Γκούτη στους μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Στο κλείσιμο της λυκειακής χρονιάς τα μικρά μας μας αφηγήθηκαν παραμύθια γνωστά αλλά και άγνωστα... Μας αφηγήθηκαν δικές τους δημιουργίες... εκεί που η φαντασία τους τα ταξίδεψε και αυτά μας ταξίδεψαν με την σειρά τους...

Αξίες, ήθη και έθιμα κρύβονταν στα λαϊκά παραμύθια... οι μικροί μας μαθητές είχαν φέτος την ευκαιρία να τα ανακαλύψουν να διδαχθούν μέσα από αυτά αλλά και να μας διδάξουν...

Και ζήσανε αυτά καλά και από τον Σεπτέμβρη καλύτερα...
                   

Λαογραφικές Συναντήσεις

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος κύκλος Λαογραφικών Συναντήσεων των μελών και μαθητών του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Ο Λαογράφος Θάνος Κώτσης θα συνεχίσει από τον Σεμπτέβρη τον 2ο Κύκλο Λαογραφικών Συναντήσεων με νέα και πλούσια θέματα.

 

Ολοκλήρωση Λυκειακής Χρονιάς!!!

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Θα ήθελαν επίσης να ενημερώσουν τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων ότι η νέα Λυκειακή Χρονιά ξεκινάει την Σεπτέμβρη όπου θα λειτουργήσουν τμήματα:

- Παραδοσιακού Χορού για Παιδιά και Ενήλικες
- Ζωγραφικής – Χειροτεχνίας για Παιδιά
- Λαϊκού Παραμυθιού για Παιδιά
- Λαογραφικών συναντήσεων

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τnν Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2017
Καλή Αντάμωση !!!

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών