«40 χρόνια Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών»

 

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» ετοιμάζεται για την μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιήσει στην πόλη των Πατρών με αφορμή τον εορτασμό των 40 χρόνων από την επανίδρυσή του.
Δέκα Λύκεια των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα, του Αργοστολίου, των Γιαννιτσών, της Δράμας, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας, του Κιάτου, της Ξάνθης και των Σερρών θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα έχουν διάρκεια τριών (3) ημερών και θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και θα λήξουν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

Παρελάσεις στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, χορευτικές παραστάσεις και γλέντια είναι μόνο μερικές από τις εκδηλώσεις που θα έχει τη χαρά να απολαύσει από κοντά το πατραϊκό κοινό!

                    .

Έναρξη Εγγραφών στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά την ανάδειξη και τη διάδοση του Ελληνικού μας Πολιτισμού προάγοντας πάντοτε την ιδέα του εθελοντισμού. Θα λειτουργήσει τμήματα μαθημάτων ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιού, τμήματα οικοτεχνίας, χειροτεχνίας-ζωγραφικής, λαϊκού παραμυθιού και μουσικοτεχνικής.

Από Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στη Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο www.lepatras.gr, το κανάλι μας στο youtube και τη σελίδα μας στο κοινωνικό δίκτυο facebook για να μας γνωρίσετε καλύτερα.


 
                  

Νέες Δράσεις στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

 
   
Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» θα δημιουργηθούν φέτος τμήματα Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διδασκαλία του Καθηγητή Παραδοσιακού Τραγουδιού, Παναγιώτη Λάλεζα. Επίσης με τη νέα λυκειακή χρονιά θα ξεκινήσουν συναντήσεις ελληνικού λαϊκού παραμυθιού με οδηγό τη νηπιαγωγό, ειδικευμένη στην αφήγηση και συγγραφή λαϊκών παραμυθιών, Κατερίνα Γκούτη.

Το «Λύκειον των Ελληνίδων» για τη διδακτική χρονιά 2016-2017 θα λειτουργήσει τα τμήματα:
- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες,
- Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής για γυναίκες και άνδρες,
- Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για παιδιά,
- Λαϊκού Παραμυθιού για παιδιά,
- Μουσικοτεχνικής για παιδιά,
- Οικοτεχνίας για γυναίκες.
                   

Διδασκαλία Παραδοσιακού Χορού Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» διδάσκονται σε παιδιά από 5 ετών, σε φοιτητές και σε ενήλικες ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από κάθε περιοχή της Ελλάδας και του ευρύτερου Ελληνισμού.

Τα μαθήματα των παιδικών τμημάτων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, ενώ των ενηλίκων το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Διδασκαλία Παραδοσιακών Τραγουδιών Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στο «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» διδάσκονται ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια από κάθε περιοχή της Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες, με χοράρχη τον Παναγιώτη Λάλεζα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
     Οικοτεχνιες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών