Οι μικροί μαθητές των χορευτικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών καλώς ορίζουν το καλοκαίρι με πολύ χορό και τραγούδι.

 

Αλλη μια δημιουργική λυκειακή χρονιά για τους μικρούς μαθητές των παιδικών χορευτικών ομάδων του ΛτΕ Πατρών έφτασε στο τέλος της!

Η καθιερωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση των παιδιών του Λυκείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00μμ, στο Θεατράκι της Μαρίνας Πατρών.

Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά για μια ξεχωριστή ευχάριστη βραδιά πλάι στην θάλασσα!

Είσοδος Ελεύθερη

                    .

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βράβευσε 12 γυναίκες και φορείς για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία

 
   

Δέκα γυναίκες, μητέρες, εργαζόμενες και δύο Συλλόγους της Δυτικής Ελλάδας που συμβάλλουν και διαδραματίζουν πολλαπλό ρόλο στην κοινωνία βραβεύτηκαν από την Περιφέρεια και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών στην εκδήλωση που έγινε το Σάββατο 14 Μαϊου 2016, στην αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.

Θέμα της εκδήλωσης, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ήταν «Γυναίκα Εργαζόμενη – Μητέρα: Πολλαπλοί Ρόλοι Ίσες Ευκαιρίες στην Κοινωνία».

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» βραβεύτηκε για την συμβολή του στην ανάδειξη του ρόλου της Μητέρας. Η Πρόεδρος του ΛτΕ Πατρών Κατερίνα Πολυκρέτη παρέλαβε την τιμητική πλακέτα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


 
                  

Συνεργασία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πλέγμα με το Λύκειο των Ελληνίδων Πάτρας στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα»

 
   
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πλέγμα και θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα».

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πλέγμα σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 12:00, την εκδήλωση «Χορεύουμε χωρίς Σύνορα».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πρόσφυγες στη χώρα μας, μέσα από την ελληνική παράδοση. Ο κόσμος που θα παρευρεθεί θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί τόσο για την ιστορική σύνδεση του ελληνικού λαού με την προσφυγιά όσο και για την σημερινή κατάσταση μέσα από το διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό. Χορευτικά συγκροτήματα θα χορέψουν ελληνικούς χορούς με θέμα την ξενιτιά / προσφυγιά, ενώ οι εθελοντές του Πλέγματος θα καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στο χορό, έτσι ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί –Έλληνες, ξένοι, μικροί, μεγάλοι- έναν χορευτικό κύκλο χωρίς σύνορα. Τέλος, στο χώρο θα υπάρχουν ερανικά κουτιά των Γιατρών χωρίς Σύνορα, ώστε όποιος επιθυμεί να μπορεί συνεισφέρει στο έργο τους.

Η εκδήλωση έχει ορισθεί για την Παρασκευή 17 Ιουνίου, με ώρα έναρξης την 12η μεσημβρινή και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Νάουσα) καθώς και στο νησί της Σκοπέλου.
                   

Έκθεση Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας των Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών


Τα παιδιά των τμημάτων ζωγραφικής-χειροτεχνίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα εκθέσουν τις δημιουργίες τους στην Έκθεση των Τμημάτων της Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
Τα έργα των μαθητών θα παρουσιάζονται για μια εβδομάδα από την Πέμπτη 23 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγοράς Αργύρη.

Τα παιδιά και εμείς θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στην έκθεσή μας!!!

 

«Γιορτάζει η Μάνα»

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Στυλιανός» και το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας διοργάνωσαν εκδήλωση, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, με τίτλο «Γιορτάζει η Μάνα».

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών