Για την «Κιβωτό Αγάπης» από το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με Αγάπη!

 

Μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση πλημμυρισμένη από αγάπη είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου 2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η «Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων» του Δημοτικού Ωδείου (υπό την διεύθυνση του κ. Ευγένιου Βούλγαρη) σε συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών (υπό την διεύθυνση του κ. Δημήτρη Ηλία) παρουσίασαν την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «ας τραγουδήσω και ας χαρώ...» προς οικονομική ενίσχυση της «Κιβωτού Αγάπης».

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης βρίσκεται στην διεύθυνση:
http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=391

                    .

Όταν «Γιορτάζει η Μάνα»... πολλές καρδιές ενώνονται!!!

 
   

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας με τίτλο «Γιορτάζει η Μάνα», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Στυλιανός» και το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πάτρας και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας γιορτάζουν την μάνα για χάριν της οποίας ο ήλιος βάλθηκε με φως τη Γη να ντύνει, η θάλασσα έκανε την φουρτούνα γαλήνη, τα άνθη μοσχοβόλησαν την πλάση και ο ουρανός άνοιξε διάπλατα για να δεχτεί μύριες ευχές για την μητέρα!
http://www.lepatras.gr/view.php?artid=564


 
                  

Η Ένωση Γυναικών Πάτρας γιορτάζει την γιορτή της μητέρας. Κοπέλες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα παραστούν στην εκδήλωση

 
   
Κοπέλες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα παραστούν στην εκδήλωση που διοργανώνει με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας η Ένωση Γυναικών Πάτρας, το μεγαλύτερο Σωματείο στη Ν.Δ. Ελλάδα. Πρόκειται για μια Εκδήλωση Ύμνο στη Μητέρα με τίτλο: «Δίχως την ευχή σου, είμαι πολύ αδύναμος για να σταθώ… Μεγάλωσα πολύ… Δώσε μου πίσω τους χάρτες των αστεριών που είχα παιδί» βασισμένο στο ποίημα του Παλαιστίνιου Ποιητή Μαχμούτ Νταρουίς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Royal» την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 21:00 του πρόσφατα ανακαινισθέντος Παλαιού Πτωχοκομείου Πατρών.

Επίτιμη καλεσμένη θα είναι η Α.Β.Υ. Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας μια γυναίκα Σύμβολο για τη σημερινή κοινωνία τόσο για την παγκόσμιου επιπέδου φιλανθρωπική της δράση, όσο και για την ιδιαίτερη σεμνότητα η οποία την χαρακτηρίζει. Θα τη συνοδεύσει η Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Αλέξανδρος. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη στήριξη του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων.
                   

Οι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών Αναβίωσαν το έθιμο του Λαζάρου λέγοντας «τα κάλαντα του Λαζάρου» στις αρχές της πόλης

Το Σάββατο του Λαζάρου είναι από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας και θεωρείται η «πρώτη γεύση» της Μεγάλης Εβδομάδας. Μέρα νίκης της ζωής επί του θανάτου, μέρα χαράς που προοικονομεί τη χαρμολύπη της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης που ακολουθεί.

Εμείς, οι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αναβιώσαμε το έθιμο του Λάζαρου όπως γίνονταν στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας μιας και τα «λαζαρικά» από τόπο σε τόπο έχουν πολλές παραλλαγές.

Με μεγάλη χαρά κατασκευάσαμε τον «Λάζαρο». Με καλάμια από τους αγρούς, με σχοινιά, με κληματόβεργες από τα φρεσκοκλαδεμένα αμπέλια, με πολλά και χρωματιστά μαντήλια που τότε μας τα έδιναν οι γυναίκες του χωριού, με πανέμορφα λουλούδια που τα μαζεύαμε από τα χωράφια και τέλος με τα απαραίτητα κουδούνια – τα κυπριά. Τα κουδούνια δίνουν την φωνή στο «Λάζαρο» και ο ήχος που βγαίνει κτυπώντας τα συμβολίζει την ανάσταση του Λαζάρου μιας και ήταν ο πρώτος που αναστήθηκε.

Καλό Πάσχα !!!

http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=394

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών επισκέφθηκε το Λύκειον των Ελληνίδων Άργους!

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 λίγο πριν την επίσκεψή του στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» στο όμορφο Ναύπλιο έκανε μια στάση στο ιστορικό Άργος!

Η πρόεδρος Κατερίνα Πολυκρέτη και το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ξεναγήθηκαν στους χώρους του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους. Η αξιαγάπητη πρόεδρος Ευτυχία Δημοπούλου-Κώρου και οι γλυκύτατες κυρίες του ΔΣ του ΛτΕ Άργους μας επιφύλασσαν μια θερμότατη υποδοχή!

Σας ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία σας και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα λυκειακή συζήτηση που αναπτύξαμε!
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών