Κιβωτός της αγάπης

 

Σε συνεργασία η «Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων» του Δημοτικού Ωδείου (υπό την διεύθυνση του κ. Ευγένιου Βούλγαρη) και οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών (υπό την διεύθυνση του κ. Δημήτρη Ηλία) θα παρουσιάσουν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών μια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «ας τραγουδήσω και ας χαρώ...» προς οικονομική ενίσχυση της «Κιβωτού Αγάπης».

                    .

Το ΛτΕΠ θα τιμήσει τους ήρωες του ‘21

 
   

Την ημέρα του Εορτασμού του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την ημέρα της Παρασκευής 25 Μαρτίου 2016, οι Πατρινοί και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν μικρούς και μεγάλους μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών να συνοδεύουν το Εθνικό μας Σύμβολο, τη γαλανόλευκη φορώντας αυθεντικές ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές του Λυκείου.


 
                  

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών πάει ΜΟΥΣΕΙΟ!

 
   
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο! Προορισμός μας θα είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Πελοποννήσου, το μαγευτικό Ναύπλιο και ένα από τα διαμάντια της το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»!
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα περιηγηθεί στο πολυβραβευμένο Μουσείο του ΠΛΙ που ιδρύθηκε το 1974 από την Ιωάννα Παπαντωνίου στη μνήμη του πατέρα της Βασιλείου Παπαντωνίου. Στόχος της ιδρύτριας του μουσείου είναι η καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού πολιτισμού.
Το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών καλεί τα μέλη, τους φίλους, τους γονείς και του μαθητές του Λυκείου να μας συνοδέψουν σε ένα πραγματικό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό!
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία του Λυκείου τηλ 2610 220531

Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΛΙ: http://www.pli.gr/
                   

Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» με κέφι γλέντησε την Αποκριά


Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών γιόρτασε τις Απόκριες στην πόλη που χτυπά εδώ και χρόνια η καρδιά του Καρναβαλιού!
Το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι των ενηλίκων στην Αίθουσα του Λυκείου.

http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=388

Οι μικροί μαθητές του Λυκείου είχαν την διπλή χαρά την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 να συμμετέχουν στο «Καρναβάλι των Μικρών» ντυμένοι «Λαμπατέρ» και στη συνέχεια να ξεφαντώσουν στον αποκριάτικο χορό που ετοίμασαν για αυτά οι δασκάλες τους στην Αίθουσα του Λυκείου!

http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=389

Και του χρόνου !!!
 

«Οικονομικός Απολογισμός 2015» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, στις 8.00 μ.μ., στο χώρο του Λυκείου, Θα γίνει η τακτική γενική συνέλευση των μελών με θέμα ημερήσιας διάταξης «Οικονομικός Απολογισμός 2015».

Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα γίνει την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016.

Μετά τη συνεδρίαση θα υπάρχουν μεζέδες, ουζάκι και κρασάκι για να περάσουμε ένα όμορφο βράδυ.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών