Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα εμφανιστεί ζωντανά στο Κρατικό Κανάλι ΕΡΤ1

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών αποδέχτηκε το κάλεσμα της εκπομπής «ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ» με τον Ανδρέα Ροδίτη και τη Σόνια Φίλη και θα εμφανιστεί στο εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής με τη συνοδεία του Παναγιώτη Λάλεζα.
Παρακολουθήστε ζωντανά την συμμετοχή του Λυκείου στο εορταστικό πρόγραμμα της εκπομπής «ΣΤΑΣΗ ΕΡΤ» στην ΕΡΤ1, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 στις 4:00μ.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκπομπή θα βρείτε εδώ ,
Επίσης συνδεθείτε στην webtv της ΕΡΤ για να δείτε την εκπομπή.

 

                    .

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ταξιδεύει και κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα στην καρδιά της Πελοποννήσου στην όμορφη Αρκαδία.

 
   

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά διοργανώνοντας μια όμορφη χειμερινή εκδρομή στο κέντρο της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στα μαγευτικά γραφικά χωριά του Νομού Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα, το Ελληνικό και τη Δημητσάνα.

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη, οι μαθητές, οι φίλες και οι φίλοι του Λυκείου θα έχουν τη χαρά να περιηγηθούν στους παραδοσιακούς οικισμούς της Στεμνίτσας, του Ελληνικού και της Δημητσάνας και να κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους σε μια όμορφη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής.


 
                  

Ιδιαίτερες, περιεκτικές, χρήσιμες και καταπληκτικές σε πλούτο γνώσεων ήταν οι Εκπαιδευτικές Δράσεις που διοργάνωσαν το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με την Χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

 
   
Μια ακόμη μοναδική εμπειρία είχαν την χαρά να νοιώσουν αυτό το τριήμερο όχι μόνο το ΔΣ και οι μαθητές του ΛτΕ Πατρών αλλά και όλοι οι φίλοι της παράδοσης ανάμεσά τους καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χοροδιδάσκαλοι και μέλη χορευτικών συγκροτημάτων της περιοχής, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Μουσικού Σχολείου Πατρών και μέλη του Α' ΚΑΠΗ Πατρών.
Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγειανάκης" σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών διοργάνωσαν ένα πλούσιο τριήμερο εκπαιδευτικών δράσεων στην πόλη των Πατρών με την Ευγενική Χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε πατήστε εδώ
                   

Εγκαίνια της έκθεσης του Παιδικού Διαγωνισμού 2016 Φανταστικές Κυκλάδες με τη Βράβευση των 16 Νικητών του Διαγωνισμού.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Παιδικού Διαγωνισμού 2016 Φανταστικές Κυκλάδες με τη Βράβευση των 16 Νικητών του Διαγωνισμού.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γονείς και παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών βρέθηκαν στην όμορφη γιορτή που διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο της Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Φανταστικές Κυκλάδες».
Ανάμεσα στους νικητές είναι και τρεις μαθητές των τμημάτων Ζωγραφικής-Χειροτεχνίας του Λυκείου.
Τα νησιά που «κέρδισαν» στον διαγωνισμό καθώς και οι μαθητές που τα ζωγράφισαν είναι:
Γυάρος - Σύρος από τον Βίκτωρα Πανάρετο,
Ρήνεια - Δήλος - Μύκονος από την Ελένη Συμεωνίδου,
Μήλος - Κίμωλος - Πολύαιγος από την Μυρτώ-Τσαμπίκα Ασημακοπούλου.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την προσπάθειά τους και στον δάσκαλό τους Αλέξη Φραγκούλη που είναι πάντα δίπλα τους και τα ενθαρρύνει! Σύνδεσμος

 

Το Λύκειον των Ελληνίδων βρέθηκε στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Πόλης μας!

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στις δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που έστησε ο Δήμος Πατρέων στην Πλατεία Γεωργίου.
Τα πρωινά του Σαββάτου και Κυριακής 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016, στο παραμυθένιο σκηνικό του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών διέθετε τα δικά του περίπτερα! Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Ζωγραφική και Αφήγηση Λαϊκών Παραμυθιών γέμισαν ευχάριστα το τρίωρο των μικρών και των μεγάλων που βρέθηκαν στην καρδιά της Πάτρας!

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών