ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΦΟΙΒΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΗΣ»
σε συνεργασία με το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών
διοργανώνουν

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Πάτρα, 2-3-4 Δεκεμβρίου 2016

 

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης», σε συνεργασία με τα τοπικά παραρτήματα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Πελοπόννησο, διοργανώνουν για την περίοδο 2016-2017 έναν κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.

Οι δράσεις αυτές απευθύνονται σε:
1. Εκπαιδευτικούς και μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Εκπαιδευτικούς και μαθητές Μουσικών Γυμνασίων και Λυκείων.
3. Δασκάλους χορού και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων και άλλων τοπικών χορευτικών και λαογραφικών Συλλόγων.
4. Καθηγητές και μαθητές Ωδείων και Μουσικών Σχολών.
5. Τοπικούς λαϊκούς οργανοπαίκτες.
6. Μέλη Κ.Α.Π.Η.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών πατώντας εδώ.
Ή επικοινωνήστε με την γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο τηλέφωνο: 2610 220531.

Χορηγός:

 

 

                    .

Από το 1990 «Το Κελάρι της Γιαγιάς» στο Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας για 26η συνεχή χρονιά το «Κελάρι της Γιαγιάς» από την Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους του Λυκείου που ενισχύουν ηθικά και υλικά το εθελοντικό έργο μας και διατηρούν την παράδοση του τόπου μας ζωντανή!


 
                  

Επίσκεψη στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.

 
   
Η Πρόεδρος, το ΔΣ, τα μέλη, οι φίλοι και οι μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών πραγματοποίησαν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 μια όμορφη εκδρομή στην πόλη της Καλαμάτας με αφορμή την ίδρυση του Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας.
Το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς φιλοξενεί την μόνιμη έκθεση της συλλογής ελληνικών ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» που φέρει το όνομα της δημιουργού της συλλογής και προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, κ. Βίκυς Καρέλια. Πρόκειται για ένα κόσμημα πολιτισμού για όλη την Ελλάδα και ένα λαμπρό στολίδι που προστέθηκε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Μια επίσκεψη στο Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιά του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας θα σας πείσει. Link
                   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις Εορτασμού του Πολιούχου Πατρών Αποστόλου Ανδρέα.

Τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέου.
Κοπέλες και αγόρια του ΛτΕ Πατρών φορώντας αυθεντικές ελληνικές φορεσιές θα συνοδεύουν την Τίμια Κάρα και την Εικόνα του Πρωτοκλήτου.

 

Το Λύκειον των Ελληνιίδων Πατρών ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ !!!

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 για να απολαύσει ένα λαμπερό υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους με κορυφαίους χορευτές στον πάγο! PETER PAN on ICE!!!
Μια πελώρια παγοπίστα που αστράφτει από νεραϊδόσκονη θα καλύψει την αρένα του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, για να υποδεχτούμε μαζί τον Πίτερ Παν, την Τίνκερ Μπελ, τον Κάπτεν Χουκ και όλους τους υπέροχους χαρακτήρες που έπλασε η φαντασία του συγγραφέα Τζ. Μ. Μπάρι!
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ή καλέστε στο τηλέφωνο του Λυκείου 2610 220 531.

                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών