40 Χρόνια Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

 

1976-2016. 40 ολόκληρα, γεμάτα και δημιουργικά χρόνια πέρασαν από τότε που επανιδρύθηκε το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας.
40 χρόνια δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι λίγα. 40 χρόνια είναι μισή ζωή... τόση είναι σχεδόν η ζωή που τα παλιά, τα πρώτα μέλη είτε διοικητικά είτε και απλά αφιέρωσαν με υπομονή, με επιμονή, με πείσμα και σθένος στο Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας.
Σήμερα έχουμε την χαρά να γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της οικογένειας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και να προσπαθούμε να τα φτάσουμε πολύ περισσότερα!!!
1976-2016: Η αρχή, η μέση και η συνέχεια έχουν αποτυπωθεί στην ιστοσελίδα μας www.lepatras.gr.

                    .

Τους φίλους του καλώς όρισε το Σάββατο το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών και ο χορός στήθηκε ...

 
   

To «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» που κλείνει φέτος 40 χρόνια από την επανίδρυσή του στην πόλη των Πατρών ξεκίνησε γιορτινά τον ερχομό της νέας χρονιάς. Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 έκοψε την Πωτοχρονιάτικη Πίτα του στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας» μαζί με όλους τους φίλους του τους αγαπημένους, ευχαριστώντας τους πολύ για τον ερχομό τους...

Με χαρά και με κέφι, με χορό και με τραγούδι κύλησε η βραδιά! Το μουσικό τόνο έδωσε το “Επτάσημο”. Η εξαιρετική ορχήστρα με τους δεξιοτέχνες μουσικούς Σαραντίδη Βαγγέλη στο βιολί-τραγούδι, Παπαναστασίου Βαγγέλη στο κλαρίνο-φλογέρα-τσαμπούνα, Ηλιάδη Ιάκωβο στο λαούτο, Ανδρέα Παπά στα κρουστά και τον Ηλία Γάκο στο τραγούδι, έστησε ένα δυναμικό πολύωρο γλέντι με αγαπημένα παραδοσιακά ακούσματα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού! Ένα παιδί του Λυκείου, η Γεωργοπούλου Παναγιώτα είχε την χαρά να συντροφεύσει για λίγο με το σαντούρι της το “Επτάσημο”.


 
                  

Το Λύκειο πάει Θέατρο !!!

 
   
Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 πάει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να απολαύσει την περσινή επιτυχία που συγκλόνισε χιλιάδες θεατές «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Λυκείου τηλ. 2610220531
                   

To Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών 40 Χρόνια 1976-2016

40 Χρόνια πέρασαν από τότε που επανιδρύθηκε το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας. Πόσα πατρινόπουλα να έχουν περάσει άραγε από το 1976 έως και σήμερα το κατώφλι του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών....; br>
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:00μ.μ. σας περιμένουμε όλους στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να απολαύσουμε μαζί αυτούς τους σπόρους της ελληνικής γής, που ξύπνησαν και έγιναν φυντάνια και ύστερα διαμορφώθηκαν σε όμορφα, ζηλευτά άνθοι και από αυτά δημιουργήθηκαν ώριμοι, ζουμεροί καρποί. br> Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
 

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών βράβευσε τα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2015» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών Κατερίνα Πολυκρέτη είχε την τιμή να βρεθεί την Δευτέρα 11 Ιανουρίου 2016 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών αποδεχώμενη την πρόσκληση της εφημερίδας Πελοπόννησος για να βραβεύσει τα "Πρόσωπα της Χρονιάς 2015".
Η κ. Κατερίνα Πολυκρέτη, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών που εδώ και 40 χρόνια από την επανίδρυσή του στην πόλη μας διατηρεί την δυναμική του παρουσία, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, είχε την χαρά να επιβραβεύσει όλους εκείνους που διακρίθηκαν για την ανιδιοτελή τους προσφορά.
http://www.lepatras.gr/view.php?artid=519
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών