Νέα Λυκειακή Χρονιά με νέες Δράσεις

 

Από Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε μέρα στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.
Για τη χρονιά 2015-2016 θα δημιουργηθούν τμήματα και νέες δράσεις.

- Τμήμα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες,
- Τμήμα Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού για γυναίκες,
- Τμήμα Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για παιδιά,
- Τμήμα Μουσικοκινητικής για παιδιά από 4 έως 8 χρονών,
- Τμήμα Οικοτεχνίας για γυναίκες.

                    .

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών στο «3ο Πανηγυρίζοντας» στην Δράμα

 
   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει για πρώτη φορά στο «3ο Πανηγυρίζοντας» που διοργανώνεται από το ΛτΕ Δράμας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στην Δράμα με την συμμετοχή Λυκείων Ελληνίδων και Πολιτιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται, για διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, προβάλλοντας την πολυπολιτισμική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.


 
                  

Συμμετοχή του ΛτΕ Πατρών στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

 
   
Ομάδα 30 χορευτών του ΛτΕ Πατρών ταξίδεψαν στην όμορφη και καταπράσινη Σκόπελο και συμμετείχαν για πρώτη φορά στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διεξήχθη στις 23,24 και 25 Αυγούστου του 2015. Παρελάσεις, χορευτικές παραστάσεις, γνωριμία με άλλα συγκροτήματα, γλέντια ήταν μερικά από τα κομμάτια που συνέθεσαν το ποικιλόμορφο πάζλ του Φεστιβάλ της Σκοπέλου.
                   

Νέες Δράσεις

Στα πλαίσια της νέας περιόδου 2015-2016 το ΛτΕ Πατρών πέρα από τα τμήματα χορευτικών ομάδων για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες και από τα τμήματα χορωδίας για γυναίκες ξεκινά τμήματα μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας από 4 έως 8 ετών και τμήματα οικοτεχνίας για γυναίκες.
 

Συμμετοχή Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στις εκδηλώσεις Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών.

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιούνται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Κοπέλες και αγόρια του ΛτΕ Πατρών φορώντας ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, θα σταθούν δίπλα στην Αγία Κάρα και την εικόνα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών