Συμμετοχή Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο

 

Στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που θα διεξαχθεί στην καταπράσινη Σκόπελο 23,24 και 25 Αυγούστου του 2015 θα έχει τη χαρά να συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.

Χορευτές από όλη την χώρα, θα επισκεφθούν το πανέμορφο νησί προκειμένου να ενώσουν την παράδοση της χώρας μας, τον χορό και τον πολιτισμό της. Η μουσική, ο χορός και οι ελληνικές φορεσιές θα πλημμυρίσουν τα γραφικά, πλακόστρωτα καλντερίμια της Χώρας της Σκοπέλου.

Οι χορευτές του ΛτΕ Πατρών θα δώσουν το παρόν στο ξεχωριστό παραδοσιακό φεστιβάλ χορού της Σκοπέλου και θα ενωθούν με εκαντοντάδες χορευτές χαράσοντας με Ελληνικό τρόπο στη γή αυτό που θέλει να πει η ψυχή τους.

                    .

Συμμετοχή Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ που διοργανώνει ο πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄

 
   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει στο 11ο παγκόσμιο φεστιβάλ στην περιοχή Δημοτικό διαμέρισμα Ελίκης του δήμου Αιγιαλείας που διοργανώνει ο πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλογος ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ .
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από 10 έως και 14 Αυγούστου 2015 και θα συμμετάσχουν χορευτικά συγκροτήματα από Μεξικό-Χιλή-Γεωργία-Μολδαβία-Σερβία--Αλγέρι-Ν.Αφρική-Βουλγαρία-Καναδά κ.λ.π

Στα πλαίσια του ανωτέρω παγκοσμίου φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με την συμμετοχή των ανωτέρω χορευτικών συγκροτημάτων στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών στις 11&12 Αυγούστου σε συνδιοργάνωση με τον πολιτιστικό οργανισμό του δήμου Πατρών

Σε αυτό το μεγάλο φόρουμ της ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών θα συμμετέχει με μεγάλη χαρά το ΛτΕ Πατρών. |

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.iones-eliki.gr/iones2012/


 
                  

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κουρούτας στην Ηλεία

 
   
Η χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών ταξίδεψε στην όμορφη Κουρούτα Ηλείας και χόρεψε το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Κουρούτας «Σεργιάνι στην Παράδοση».

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Οι Ρίζες».
                   

Ανακοίνωση για τη Νέα Διδακτική Χρονιά

Από Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:00 έως και τις 8:00 μμ, στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, Σατωβριάνδου 32 στον 1ο όροφο, ξεκινούν οι εγγραφές για τους μαθητές όλων των δραστηριοτήτων του.
Το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» διατηρεί ευνοϊκά πακέτα διδάκτρων για όλους τους παλιούς και νέους μαθητές του.

Για τη χρονιά 2015-2016 θα δημιουργηθούν τμήματα:

- Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών για παιδιά, εφήβους, φοιτητές και ενήλικες,
- Ελληνικού Παραδοσιακού Τραγουδιού για γυναίκες και άνδρες,
- Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για παιδιά,
- Μουσικοτεχνικής για παιδιά από 4 έως 7 χρονών,
- Οικοτεχνίας για γυναίκες.

Το ΛτΕ Πατρών παραμένει στη διάθεσή σας και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Λυκείου από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 6 έως 8 μμ, στα τηλέφωνα 2610 220531 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση lepatras@otenet.gr ή με επίσκεψη στους χώρους μας Σατωβριάνδου 32 (μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου).
Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και την πορεία του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών μπορείτε να βρείτε μέσω διαδικτύου, αν επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα μας www.lepatras.gr και τη σελίδας μας στο κοινωνικό δίκτυο facebook με την ονομασία ‘Λύκειο Ελληνίδων Πατρών’.
 

Μόλις ολοκληρώθηκε το 1ο Καλοκαιρινό Camp της ΕΑΠ Πατρών !!!

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στο 1ο Καλοκαιρινό Camp (ψυχαγωγία-αθλητισμός-γνώσεις) με τίτλο «Έλα και Εσύ» που διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών ΕΑΠ.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δίδαξε παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας και του ευρύτερου Ελληνισμού 2 φορές την εβδομάδα.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών