Συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε εκδηλώσεις του Δήμου Μεσολογγίου με αφορμή τον Εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγίου την Κυριακή των Βαΐων, 5 Απριλίου 2015.

 

   Το ΛτΕ Πατρών θα έχει την τιμή να συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εξόδου του Μεσολογγίου ή αλλιώς του Ολοκαυτώματος του Μεσολογγίου αναγνωρίζοντας την ανδρεία και το σθένος των πολιορκημένων στρατιωτών και των αμάχων του Μεσολογγίου.


    Γυναίκες και άντρες του ΛτΕ Πατρών φορώντας ελληνικές φορεσιές και κρατώντας το Λάβαρο του Λυκείου θα παραβρεθούν την Κυριακή  των Βαΐων, 5 Απριλίου 2015 στην πόλη που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας μας. 

                    .

Το ΛτΕΠ τίμησε τους ήρωες του ‘21

 
   

Την ημέρα του Εορτασμού του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, την ημέρα της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2015, οι Πατρινοί και οι επισκέπτες της πόλης είχαν τη χαρά να θαυμάσουν τον πλούτο των αυθεντικών ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών.

Μαθητές του ΛτΕΠ μικροί και μεγάλοι, συνόδευσαν το Εθνικό μας Σύμβολο, τη γαλανόλευκη που τιμήθηκε από τη σημαιοφόρο, τους παραστάτες. Υλικό της παρέλασης βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=330


 
                  

Συμμετοχή Χορευτικής Ομάδας του ΛτΕ Πατρών σε εκδηλώσεις στη Βάρδα Ηλείας έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΥ

 
   
Το ΛτΕ Πατρών συμμετείχε την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 σε εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας με αφορμή την φιλοξενία στον Ξενώνα «ΦΑΡΟΣ» 50 νηπιαγωγών και δασκάλων από τη Φιλιππούπολη Βουλγαρίας.

Στην προγραμματισμένη και τόσο ιδιαίτερη εκδήλωση υποδοχής των δασκάλων και νηπιαγωγών, που παρευρέθηκαν πλήθος εκπροσώπων των τοπικών αρχών, είχε τη χαρά να συμμετέχει και η χορευτική ομάδα του ΛτΕ Πατρών συνεισφέροντας με το δικό της τρόπο στο σπουδαίο έργο της Ι.Μ Ηλείας.

Η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του ΛτΕ Πατρών ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟ για την φιλοξενία και τον συνεχάρησαν για την άξιον λόγου προσφορά του.
                   

Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών συμμετείχε στο 10ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας στις 20-21 Μαρτίου 2015.

Το ΛτΕ Πατρών με πολύ χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για τη συμμετοχή της χορευτικής του ομάδας στο 10ο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας Δυτικής Ελλάδας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προληπτικής Ογκολογίας με θέμα «Βασικές Νεοπλασματικές Παθολογίες: Διατροφή και Καρκίνος ΙΙ» και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο Ξενοδοχείο Astir στην Πάτρα.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου η ομάδα του ΛτΕ Πατρών με παραδοσιακές φορεσιές παρουσίασε χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας σε δείπνο που δόθηκε στο Κέντρο «Συμπόσιο» την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015.
 

Επίσκεψη Σχολείων Στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

Tο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών είχαν τη χαρά να επισκεφτούν αυτό το μήνα, ο παιδικός σταθμός «Το Παραμύθι», η Γ’ Τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου, η Β’ Τάξη του 6ου Γυμνασίου Πάτρας, η Β’ Τάξη του 6ου Γυμνασίου Σαραβαλίου και το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας. Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Λυκείου και να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο του τόπου μας.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών