Οι Απόκριες Ήρθανε !!!
Από τις παιδικές ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
Ελληνικά Αποκριάτικα Δρώμενα, μελωδίες και χοροί θα παρουσιαστούν στην καρδιά της Πάτρας στην Πλατεία Γεωργίου ακριβώς μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών!
                    .

Κέφι και Χορός στην Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών γιόρτασε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με πλήθος εκπροσώπων αρχών, φορέων, συλλόγων καθώς και με πληθώρα μελών, φίλων, συγχορευτών και μαθητών του.

Με τις ευλογίες του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Προκόπιου Κόρδα, η Πρόεδρος του ΛτΕ Πατρών Κατερίνα Πολυκρέτη και το ΔΣ έκοψαν την βασιλόπιτα δίνοντας ευχές για ένα δημιουργικό και γεμάτο αισιοδοξία 2015. Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το γιορτινό κλίμα συνεχίστηκε με το μουσικό τόνο που δόθηκε αρχικά από «Τα Μακάμ της Πόλης» την εξαμελή ορχήστρα νέων παραδοσιακής μουσικής που με τα τραγούδια τους και την αρμονία των μελωδιών τους ζέσταναν την βραδιά. Την συνέχεια ανέλαβε ο καταξιομένος δεξιοτέχνης στο κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης που με την πενταμελή ορχήστρα του ξεσήκωσε τους πάντες. Μαζί του ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο Βαγγέλης Δημούδης στο ούτι, στο νταούλι ο Κώστας Μερετάκης και στο βιολί ο Κικίλης Κώστας.

Η μουσική του Νίκου Φιλιππίδη ένωσε τους παρευρισκόμενους δημιουργώντας μια τεράστια χορευτική αλυσίδα κατακλύζοντας το χώρο και εξασφαλίζοντας την ομορφότερη ατμόσφαιρα!
Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς αφού το δώρο που τον περιμένει είναι ένα ταξίδι για δυο άτομα με πλοίο στην Ιταλία προσφορά από το γραφείο ROTA Shipping ΚΟΥΖΙΟΣ-ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ και SUPERFAST-ANEK!

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών ευχαριστούν θερμά όλους όσους ταξίδεψαν για να βρεθούν κοντά μας και με κέφι και ζωντάνια γιόρτασαν μαζί μας.


 
                  

Σας Ευχαριστούμε που Δώσατε Αίμα που Δώσατε Ζωή

 
   
Μεγάλη η προσέλευση των φίλων, των μελών και των μαθητών του ΛτΕΠ στην 1η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στη χώρο του Λυκείου με σύνθημα «Ένας δεν φτάνει χρειάζονται πολλοί» Σας ευχαριστούμε όλους για την προσφορά σας στη ζωή!
                   

Κανάλι στο Youtube από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

Εδώ και ένα χρόνο τώρα το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών δημιούργησε το δικό του κανάλι στο δημοφιλή δικτυακό τόπο youtube! Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αναρτηθεί τουλάχιστον 60 αποσπάσματα ψηφιακού υλικού παραστάσεων από το αρχείο του Λυκείου.
 

“ Skype - lepatras ”

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών προχωρά δυναμικά συμβαδίζοντας με τις νέες τεχνολογίες. Στη προσπάθειά μας να ανοίξουμε τις πύλες επικοινωνίας και να διευκολύνομε οποιονδήποτε θέλει να επικοινωνήσει με εμάς δημιουργήσαμε το λογαριασμό μας στο skype με όνομα ‘lepatras’. Σας καλούμε να μας προσθέτετε στις επαφές σας!
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών