Μεγάλο γλέντι στήθηκε από το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών για τη Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη

 
Είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα από τα αρχαία χρόνια να αντιμετωπίζει τη ζωή και τις δυσκολίες της με χορό, μουσική και τραγούδι! Την τριλογία αυτή εφάρμοσαν πιστά, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», οι μαθητές, οι φίλοι και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών καθώς και πληθώρα τοπικών και μη συλλόγων, σε ένα γλέντι που διοργανώθηκε με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Την επιτυχία του γλεντιού σφράγισαν, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης στο λαϊκό κλαρίνο Νίκος Φιλιππίδης, ο εξαιρετικός τραγουδιστής και δεξιοτέχνης στο λαγούτο Κώστας Φιλιππίδης, ο Βαγγέλης Δημούδης στο ούτι και στο τραγούδι, στο βιολί ο Κώστας Κίκινης και στα κρουστά ο Μιχάλης Μπακάλης, που δημιούργησαν την ιδανική εορταστική ατμόσφαιρα!  
                   

Ακούσατε… Ακούσατε !!!
Η Αποκριάτικη Παράσταση Παιδικών Τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών αρχίζει !!!

 
   
Κίνησε ο ντελάλης της Απόκριας και διαλαλεί ότι αποκριάτικα δρώμενα και χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα παρουσιαστούν από τις Παιδικές Ομάδες του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών!
Ακούσατε… Ακούσατε!!!
Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι,  Έλληνες μικροί και μεγάλοι!
Η Κουλουρού μας παντρεύεται με παπά και με κουμπάρο
θα χορέψει καλαματιανό και λίγο μπάλο!
Το Γαϊτανάκι με το ένα χέρι θα πλέκει 
Και Σκούπα στο άλλο χέρι θα κρατεί
Πως το τρίβουν το πιπέρι θα ειδή
Και πως τα σπέρνουν τα κουκιά θα μάθει!       
Ακούσατε… Ακούσατε!!!
 Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι,  Έλληνες μικροί και μεγάλοι!
Ελάτε ούλοι να καλαμπουρίσετε
και με τα Ελληνικά Αποκριάτικα Δρώμενα να γλεντήσετε!!!
 
                  

Ανακήρυξη κ Ηρώς Καλογεροπούλου ως Επίτιμη Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   
   «Μπορείτε να αλλάξετε απόψεις, μην αλλάξετε όμως τις αρχές σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα φύλλα ή να κόψετε τα κλαδιά από ένα δένδρο. Κρατήστε όμως άθικτες τις ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ.
Επενδύστε λοιπόν στις ΑΞΙΕΣ, στη ΜΟΡΦΩΣΗ και στα ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ και όχι στα υλικά αγαθά. Μόνο έτσι θα νικήσει η γενιά σας την κρίση.»
                   

Το ΛτΕΠ χόρεψε “κατά της βίας στα γήπεδα” στην εκδήλωση του «Προμηθέα»

   Με σύνθημα «Ο αθλητισμός ενώνει, η βία δεν χωράει στο μπάσκετ», ο Προμηθέας διοργάνωσε τη Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 εκδήλωση κατά της βίας πριν από το τζάμπολ του αγώνα του με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής (Α΄ Όμιλος Νότου). Στην εκδήλωση, που έγινε στο «κλειστό» της ΕΑΠ με αφορμή το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε ο Γιάννης Ντιμπ στο παιχνίδι με τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια, έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.
 

Επίσκεψη Σχολείων
Στο Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών

   Ανοίγοντας τις πύλες του προς τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής μας κληρονομιάς το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει στα Πολιτιστικά Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στα παιδιά και στους εφήβους της περιοχής μας, να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο του τόπου μας και να ενημερωθούν για τις ποικίλες δραστηριότητες του Λυκείου καθώς και της προσφοράς του στην διάδοση της ελληνικής μας κληρονομιάς, εκθέτοντας τα μοναδικά κομμάτια ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει η πλούσια Ιματιοθήκη του.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών