Μεγάλη Συμμετοχή στο Κελάρι της Γιαγιάς

 
Τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, ακριβώς στη καρδιά του πλημμυρισμένου πεζόδρομου της Ρήγα Φεραίου, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η Πρόεδρος, το ΔΣ και τα μέλη του ΛτΕΠ υποδέχονταν από τις 10:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα τους φίλους που πέρασαν για μια γεύση από τα παλιά και προμηθεύτηκαν τα χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα.

Το ταξίδι των γεύσεων στο παρελθόν συνοδεύτηκε από τις όμορφες δημιουργίες των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του ΛτΕ Πατρών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
                    .

Μάγεψαν οι «Ρυθμοί της Καρδιάς» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   

Εκατοντάδες καρδιές 'χτύπησαν' το απόγευμα της Τετάρτης 29 Οκτωβρίου στο κατάμεστο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών και με ενθουσιασμό πλανεύτηκαν «στους ρυθμούς της καρδιάς» του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών για να γιορτάσουν την 50άχρονη πορεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Για δύο περίπου ώρες μικροί και μεγάλοι, μέλη και φίλοι του Λυκείου, γονείς και συγγενείς των χορευτών παρακολουθούσαν εντυπωσιασμένοι την αρμονία της καρδιάς, του ρυθμού, των χορών και της εικόνας μη μπορώντας να κρύψουν τον θαυμασμό τους στο ανθρώπινο μεγαλείο που δεν είναι άλλο από αυτό της δημιουργίας και βέβαια της παράδοσης.

Κλείνοντας οφείλουμε να απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλους -αφανείς και μη- που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της εξαιρετικής μουσικοχορευτικής παράστασης και κυρίων στον εμπνευστή της εκδήλωσης το δάσκαλο του Λυκείου Τζίμη Ηλία καθώς και το Νίκο Φιλιππίδη που με την ορχήστρα του «έντυσε» μουσικά την εκδήλωση.

Για να δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου κάντε κλικ στη διεύθυνση:
http://www.lepatras.gr/view.php?artid=362

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό κάντε κλικ στη διεύθυνση:
http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=348


 
                  

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών. πάει θέατρο

 
   
Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 οι μικροί μαθητές, οι φίλοι και τα μέλη του ΛτΕΠ θα ταξιδέψουν στην Αθήνα και θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν ένα οικογενειακό μιούζικαλ για την αξία της αγάπης και της ελπίδας.
"Annie" στο θέατρο Ακροπόλ

Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Λυκείου.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014.
                   

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις Εορτασμού του Πολιούχου Πατρών Αποστόλου Ανδρέα.

Τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία με αφορμή τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέου.
Κοπέλες και αγόρια του ΛτΕ Πατρών φορώντας αυθεντικές ελληνικές φορεσιές θα συνοδεύουν την Τιμία Κάρα και την Εικόνα του Πρωτοκλήτου.
 

1ος Χρόνος του Δικοιητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

Στις 19 Οκτωβρίου 2014 το ΔΣ του ΛτΕΠ έκλεισε τον πρώτο του χρόνο! Τολμά να πει κανείς ότι ήταν πράγματι ένας χρόνος διαφορετικός, ένας χρόνος πλούσιος σε εκδηλώσεις, σε νέες δράσεις και σε καινοτόμες ιδέες, με καπετάνιο την δυναμική κ. Κατερίνα Πολυκρέτη και πλήρωμα τις σκληρά μαχώμενες κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου.
Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης και του βάρους του έργου του το ΔΣ κάνει ένα σύντομο απολογισμό και αναγνωρίζει ότι έγινε ένα μεγάλο βήμα μπροστά και προσδοκά να γίνουν και άλλα δυναμικά και σταθερά βήματα όλο και πιο μπροστά.
Η Πρόεδρος και το ΔΣ του ΛτΕΠ σας ευχαριστούν εκ βαθέων για την αμέριστη υποστήριξή σας.
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών