«Στους ρυθμούς της καρδιάς»
Μουσικοχορευτική Παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών

 
Καρδιά, heart, cour, cuore, coracao, corazon, herz, srdce, hjerte, hjarta με οποιονδήποτε τρόπο και αν γράφεται, προφέρεται, λέγεται, ακούγεται, η Καρδιά έχει ένα κοινό στοιχείο, τον ήχο της! Ένας ήχος χαρακτηριστικός, σιγανός, ακούραστος, μελωδικός που χτυπάει στο ρυθμό των 2/4. Είναι ο ήχος της ζωής!

Αυτόν τον ήχο της ζωής που μας δίνει η καρδιά ακολούθησε ο άνθρωπος και τον μετέτρεψε σε ρυθμό μουσικής, χορού και γλεντιού. Σε αυτόν το ρυθμό θα βασιστεί η μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών για να μας θυμίσει ότι η καρδιά είναι ζωή και ο ρυθμός της χορός που μας δίνει ζωή!

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
                    .

Το Κελάρι της Γιαγιάς

 
   

Τo Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Λυκείου σας περιμένουν με πολύ χαρά και με πολλές παραδοσιακές λιχουδιές στο 'Κελάρι της Γιαγιάς'.

Από τις 10:00 το πρωί έως και τις 6:00 το απόγευμα του Σαββάτου, οι κυρίες και τα μέλη του ΛτΕ Πατρών θα υποδέχονται στο Επιμελητήριο Αχαΐας όλους όσους επιθυμούν να 'πάρουν' μια γεύση από τα παλιά και να προμηθευτούν χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα.

Πέρα από το ταξίδι των γεύσεων στο παρελθόν οι φίλοι του Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημιουργίες των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής του Λυκείου.
Θα είναι χαρά μας να βρεθείτε μαζί μας στο καθιερωμένο Κελάρι της Γιαγιάς!

Με τιμή,
Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών


 
                  

Εγκαίνια Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών

 
   
Μαθητές, γονείς, φίλοι και μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου παρακολούθησαν το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου 2014 τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΛτΕΠ επί της οδού Σατωβριάνδου 32 στη γεμάτη ζεστασιά γιορτή που στήθηκε από την Πρόεδρο και το ΔΣ του Λυκείου.
                   

Συμμετοχή Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στις εκδηλώσεις Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών.

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την Επανακομιδή της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.
Κοπέλες και αγόρια του ΛτΕ Πατρών στάθηκαν δίπλα στην Αγία Κάρα και την εικόνα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα φορώντας ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές.
 

Ταξίδι στα παλιά ..

Ανοίξαμε λοιπόν τα μπαουλάκια μας τα κατακλειδωμένα και βρήκαμε μέσα σε αυτό έναν όμορφο θησαυρό και σας τον παρουσιάζουμε.
http://www.lepatras.gr/view_gallery.php?id=322 Αν και τα δικά σας μπαουλάκια κρύβουν αντίστοιχο θησαυρό μη διστάσετε να το μοιραστείτε μαζί μας. Μ' ένα μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών lepatras@otenet.gr στέλνετε τη φωτογραφία και το ταξίδι στα παλιά συνεχίζεται!
                   
 
Χορός Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
    Χορωδία Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών
 
 
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών