Ελληνικοί Κεφαλόδεσμοι
Από το «Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών»

 

 
    

Μαθητές, γονείς, φίλοι, μέλη του Λυκείου κατέκλισαν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου την αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αστήρ» και παρακολούθησαν την ξεχωριστή εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, έχοντας την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τεχνοτροπία του κεφαλοδεσίματος και της ελληνικής παραδοσιακής φορεσιάς.

Μεγάλη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε και η βράβευση των κυριών που επί τόσα χρόνια προσφέρουν και προσπαθούν να αναδείξουν κάθε τι παραδοσιακό και η ανακήρυξη ως Επίτιμης Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών την κ Ηρώ Καλογεροπούλου, Ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρο του Λυκείου. Και εκείνη σεμνή και γλυκιά όπως πάντα είπε μια αλήθεια που συγκίνησε το κοινό, «Μπορείτε να αλλάξετε απόψεις, μην αλλάξετε όμως τις αρχές σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα φύλλα ή να κόψετε τα κλαδιά από ένα δένδρο, κρατήστε όμως άθικτες τις ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ...».

    

 

Κοπή Πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη

 

 
   
    
Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θέλοντας να κάνει ένα νέο, αισιόδοξο και ευχάριστο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γλεντιού την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, στη 1:00 το μεσημέρι, στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας»
( Οβρυά, Μεσσάτιδος).

Μας περιμένει όλους να περάσουμε ένα όμορφο Κυριακάτικο μεσημέρι παρέα με τη μοναδική ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη. Η πρόσκληση περιλαμβάνει φαγητό, ποτό, ζωντανή μουσική και δώρο έκπληξη για τον τυχερό που θα βρει το φλουρί!!!
 
    

 

Ημερολόγιο Έλευσης του Νέου Έτους από το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών

 

 
   
    
Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θέλοντας να κάνει ένα νέο, αισιόδοξο και ευχάριστο ξεκίνημα για τη νέα χρονιά που έρχεται δημιούργησε ένα όμορφο ημερολόγιο για όλους του φίλους του. Όσοι φίλοι, μέλη και μαθητές επιθυμούν να προμηθευτούν το ημερολόγιό μας μπορούν είτε να περάσουν από το χώρο μας, είτε να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Λυκείου (Τηλ: 2610 220531).
 
    

 

Ολοκληρώθηκε με Μεγάλη Επιτυχία το «Κελάρι της Γιαγιάς» !!!

 

    
Με μεγάλη επιτυχία και αξιοσημείωτη προσέλευση ολοκληρώθηκε και φέτος το «Κελάρι της Γιαγιάς» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τα μέλη, τους φίλους και κυρίως τις μαμάδες των μαθητών που μας έκαναν την τιμή να βρεθούν κοντά μας στο «Κελάρι της Γιαγιάς».
 
 

         

Επίσκεψη Σχολείων

 

    
Ανοίγοντας τις πύλες του προς τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής μας κληρονομιάς το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών συμμετέχει στα Πολιτιστικά Προγράμματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στα παιδιά και στους εφήβους της περιοχής μας, να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο του τόπου μας και να ενημερωθούν για τις ποικίλες δραστηριότητες του Λυκείου καθώς και της προσφοράς του στην διάδοση της ελληνικής μας κληρονομιάς, εκθέτοντας τα μοναδικά κομμάτια ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει η πλούσια Ιματιοθήκη του.
 
    
 
    
 
 
 
    
 
 
 
    
Ζωγραφική Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών